פרויקטים לשנת 2013-2014

תיכון ברנקו וייס רמלה

 הפרויקט “הדרך להצלחה” – The path to success””, מבקש לתת מענה רב תחומי לנערות בסיכון הלומדות בתיכון ברנקו וייס. הפרויקט מעניק לבנות תמיכה בשלושה מישורים: לימודי, רגשי וחברתי.

במישור הלימודי, הפרויקט מעניק לנערות תמיכה לימודית פרטנית המזמנת עבורם חוויות הצלחה. הצלחה במישור זה כוללת הצלחה בבחינות הבגרות.

במישור הרגשי, הפרויקט מעניק לנערות תמיכה רגשית, במסגרת מפגשים עם גורמי מקצוע. הצלחה במישור זה כוללת פתיחות של הנערות עם הגורמים הטיפוליים ושיפור הדימוי העצמי שלהן.

במישור החברתי, הפרויקט מעצים את הנערות וכולל מפגשים קבועים בבית הספר ומחוצה לו, בתחום של כישורי חיים, נורמות התנהגות בחברה, התמודדות עם סכנות והשתלבות בחברה. הצלחה במישור זה כוללת השתלבות והתמדה במסגרת הפרויקט ובמסגרות נוספות כגון בית ספר ועבודה.

מטרות הפרויקט “הדרך להצלחה”

  • מתן חוויות הצלחה.
  • העצמה אישית של נערות בסיכון.
  • חיזוק הביטחון העצמי של הנערות המשתתפות בפרויקט.

הפרויקט פועל לאורך שנת הלימודים כחלק אינטגרלי ממערכת השעות של התלמידות.

הקן המשפחתי אשקלון

 באמצעות הדרכה של אחד על אחד ופעילות קבוצתית משותפת המתקיימות  על ידי מתנדבות, פרויקט זה עוזר לנשים ולמשפחותיהם להתמודד עם טראומות שנגרמו על ידי אלימות במשפחה, אלכוהוליזם, שימוש בסמים, משפחות חד הוריות, הגירה ועוד. הנשים – אמהות חד הוריות, אסירים או אסירים לשעבר, שיש להם לפחות ילד אחד מתחת לגיל 6 – מגיעות ל “קן” לשיקום על ידי משרד הרווחה ועיריית אשקלון. פרויקט הקן  מוביל שינוי חברתי ומאפשר לנשים לעזור לעצמן ולילדיהם, להתאושש ולהמשיך הלאה. 20% מהנשים שקיבלו את הליווי הופכות בעצמן למתנדבות בתכנית.

בית חולים הרצוג

 תוכנית מקצועית להכשרת סייעות לאחיות גריאטריות לנשים ממוצא אתיופי.
בית החולים פיתח תכנית להכשרת צעירות אתיופיות לאחיות גריאטריות. התכנית עונה על שני נושאים עיקריים: המחסור בכוח אדם לעבודה גריאטרית וכן, שילובם של האתיופיות במקומות עבודה בתפקידים משמעותיים המאפשרים רמת חיים טובה יותר. הקורס גם מאפשר המשך לימודים גבוהים למי שמתעניינת. פרויקט הנתמך על ידי אריה יהודה ישראל וקרן הנשים של בולטימור . 

מסל”ן

“מרחב בטוח לנוער בסיכון”

 פרויקט זה מיועד לבני נוער בסיכון, אשר היו עדים או קורבנות לתקיפה או הטרדה מינית.  במסגרת פרויקט זה, מסל”ן מציע קבוצות עבודה מודרכות וסדנאות מותאמות לצרכים המיוחדים של פני הנוער כאשר המטרה הינה חיזוק הדימוי העצמי ויציאה ממעגל האלימות.הסדנאות מעניקות לבני הנוער ארגז כלים להתמודדות ומניעה וכן כתובת להמשך טיפול במידת הצורך. 

פעמונים

פרויקט “אשת חייל”

ביצוע 4 סדנאות קבוצתיות ארוכות טווח להבראה והעצמה  כלכלית ואישי של נשים חד-הוריות בהן ייקחו חלק כ – 40 נשים במודיעין, רמלה-לוד, רחובות וחדרה.  

סטרייב בשכונה

 בשיתוף עיריית תל-אביב. תכנית חברתית לטיפוח עצמאות כלכלית ופיתוח קריירה, למימוש הפוטנציאל האישי והמקצועי של נשים משכונת התקווה בתל-אביב.

בבית ביחד

 העצמת נשים בכרמיאל – פעילות ייחודית המפגישה נשים עולות חדשות וותיקות סביב שזירת פרחים. בשיתוף הסוכנות היהודית. כל חברות אריה יהודה שהשתתפו בסיור לגליל השתתפו  בסדנת שזירת פרחים משותפת לחניכות הקורס ולאריה יהודה ושמעו על הפעילות במקום.

כפר הנוער הדסה נעורים

העצמת נערות

תכנית מיוחדת להעצמה אישית וקבוצתית של נערות מבין חניכי כפר הנוער בשיתוף הסוכנות היהודית. 

עלמה דרך ארץ

 מכינת נערות-מכינה קדם צבאית לקידום מנהיגות נשית על מנת לתת לצעירות בעלות פוטנציאל מנהיגות גבוה לצמחיה אישית ולתרומה משמעותית בשירותן בצבא.

תהליך מעצים אשר יוביל לצמצום פערים בחברה הישראלית. בשיתוף הסוכנות היהודית.

כפר הנוער קריית יערים

 פרויקט לבנות הכפר שנועד להעצמת החניכות, חיזוק המודעות הנשית והדימוי של בנות הכפר. הפרויקט מקיף את כלל החיים של הבנות-היגיינה, לבוש, טיפוח, חינוך מיני וחוגים ייעודיים לבנות. בשיתוף הסוכנות היהודית.

נט”ל

נערות תחת אש

 נט”ל עמותה המטפלת בנפגעי טראומה על רקע לאומני. הפרויקט “נערות תחת אש” מיועד לנערות בגילאי 14-18 אשר סובלות מחוסר ודאות . הנערות הוצאו מבתיהן בצו בית המשפט בשל הזנחה, טראומה או כקורבנותהטרדה מינית. עכשיו הן גרות בסביבה מוגנת בפנימיית עדן, קיבוץ כרמיה. הם מקבלות מפגשי פוטותרפיה לעודד הבנה ותקשורת ביןהמטופל למטפל, דבר שאינו אפשרי באמצעות מילים בלבד. פוטותרפיה היא שיטה טיפולית שבה תמונות אישיות של החולה, בני משפחה, חברים ומקומות מוכרים יכולים לשמש כזרזים לעורר ולקדם את התהליך וההתמודדות עם המציאות המורכבת. 

עמותת ירוחם-מועדון לביאה

 מועדון לביאה הוא פרויקט מערכתי ורב שנתי לנערות מרקע סוציו-אקונומי נמוך באולפנת יבנה שמטרתו להכשיר אותן להיות שגרירות של מניעת אלימות בקהילותיהן וכן לספק העצמה תעסוקתית בכך שיוסמכו ע”י  העמותה להיות  מדריכות בתחום מניעת האלימות וההגנה העצמית.

פרויקט משותף ל17 קרנות נשים מהארץ וארה”ב

 איתך מעכי- שותפות של ארגוני נשים מובילים בישראל ליצירת קואליציה ואיחוד כוחות לטובת קידום והעצמת נשים בארץ.

עמותת כ”ן

 פיתוח מנהיגות נשית בזירה הציבורית בהוד השרון.

לחזרה לפרויקטים הנוכחיים

הצטרפי אלינו

קרן אריה יהודה ישראל הינה קונספט חדש של פילנתרופיה נשית בישראל. בארגון חברתי אשר נרתם והתחייב לקידום והעצמה של נשים ונערות בחברה הישראלית